2016: Kunsthal Boschveld.

IMG_3298.JPG

Expositie: Kunsthal Boschveld

Data: 12 mei t/m 12 juni
Titel: Aangeraakt door de natuur

Stichting Wederzijds--kunst in context nodigt U uit voor de opening van een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen van Jan Radersma, Chung Hsi han, Marije Bouman, Imke Plattel, Jan Swart en Krin Rinsema; met werk van jong Amsterdams talent Rombout Oomen op donderdag 12 mei 2016 om 17.00 uur.

We tonen werk van kunstenaars die ieder op hun eigen wijze geboeid worden door de natuur. Werken van Jan Radersma uit Oirschot (zie afbeelding links), Marije Bouman, Imke Plattel, Krin Rinsema en de Groningse kunstenaar Jan Swart. Ze verbinden in hun werken de natuur op een organische manier met de moderne kunstpraktijk. Kunsthal Boschveld laat daarnaast werk van een bijzonder talent zien: de Amsterdammer Rombout Oomen. Hij exposeerde eerder in Nieuw Dakota.

In de natuur bij Shakespeare schuilt steeds iets zuivers, dat tegelijkertijd aanleiding tot conflict geeft. Shakespeare schrijft bijvoorbeeld: "enkel het bewustzijn bezoedelt de natuur." En Koning Lear laat hij in het laatste bedrijf (van het toneelstuk King Lear ) een vervloeking beginnen met 'Hoor, natuur, hoor, goede godin, hoor ...'

De natuur is steeds een blijvende inspiratiebron voor kunstenaars. Kunstenaars scheppen daarnaast vanuit hun 'eigen natuur'. Ze laten het omringende landschap samenvallen met zichzelf en zo verschijnen handschrift en identiteit van de kunstenaar.

janswart-kunsthalboschveld.jpg